Znate onaj trenutak kada pripremate neko slavlje i želite da baš sve bude savršeno. Da stolnjaci budu ispeglani, a stolovi puni najslađih specijaliteta koje možete da zamislite. A njih je tako mnogo, pa kako onda odabrati one prave, koji će biti ukusni odraslima, a zanimljivi čak i najzahtevnijoj i najprobirljivijoj dečici.

 

Poslednjih godina, izdvojio se jedan slatkiš koji su prosto svi zavoleli, i najmlađi i najstariji. Što zbog svog interesantnog izgleda sa jedne strane, što zbog svog ukusa i praktičnosti sa druge, cake pops su jedna od najzastupljenijih poslastica koja krasi slatke stolove ovih dana. Ovi simpatični slatkiši na štapiću, vrlo su atraktivni i zgodni za sve vrste proslava, i predivan su način da se ispolji kreativnost i uvede novina na vašim zabavama i okupljanjima.

 

Cake pops je jedan od onih jednostavnih slatkiša koji može napraviti svako ukoliko želi da obraduje svoje najdraže, a za one velike i važne prilike tu smo mi da se zaigramo sa vašim idejama, unesemo malo magije i pretočimo ih u najlepše cake pops baš za vaš bitan datum.

 

 

Ovu fantastičnu poslasticu otkrila je američka blogerka Endži Dadli na svom blogu, a po prvobitnom receptu cake pops se prave od izmrvljenih kora od torte kojima se dodaje krem. Zbog toga ne treba da nas iznenađuje činjenica da cake pops često zovu i torte na štapiću.

Umesto ovih kora mogu se koristiti i piškote ili keks u zavisnosti od prilike i šta vi više volite. Kada se napravi smesa oblikuju se u kuglice koje se stavljaju na štapiće i tada nastaje prava magija! Štapići se umaču u crnu, belu ili mlečnu čokoladu, a onda se dodaju različite arome, kuglice,mrvice, lešnici, orasi, šaraju se, iscrtavaju i ulepšavaju po vašoj želji.Na kraju izazivaju nemerljivu sreću, osmehe, šire ljubav i umotani u celofan čekaju svoje vlasnike da uživaju u njima. I nije važno za kakvu vam priliku trebaju, da li rodjendan, venčanje ili pak želite nekoga da iznenadite, ove slatke tortice oduševiće sve prisutne i svi će uživati kako u izgledu, tako i u ukusu ovog divnog dezerta.