Naše bake i mame su nas učile tradicionalnim receptima, tortama koje odolevaju vremenu i vole se iz generacije u generaciju. Te torte, poput Reforme, Doboš, Moskve i mnogih drugih zahtevaju nešto više vremena za pripremu , malo kompikovanije recepte i uglavnom ih pravimo za posebne prilike. Ali šta ako želite da uživate u parčetu neke jednostavne, a jednako ukusne i kvalitetne torte, kada je takav dan da vam treba energija u vidu voća ili čokolade, a da se brzo sprema. Onda su sirove torte su sjajan izbor za vas. Pored svakodnevnog uživanja, ove torte su super izbor i za vaše bitne datume preko leta kada su lagane torte najbolje za tople dane ali i u bilo koje doba godine ako više volite sočne i kremaste torte.

Iako se prave na sličan način kao i svi ostali kolači i torte, sirove torte su dosta zdravije od klasičnih, sadrže slične, ali vrlo često dosta kvalitetnije prirodne sastojke. Ono što je kod njih fantastično jeste činjenica da ne mora biti sve u gram, već da se sastojci mogu kombinovati onako kako vama to odgovara i zameniti se nečim drugim što nije u receptu. Vaša i naša kreativnost nema granica u ovom slučaju, pa se tako mogu napraviti mnoge torte od vaših omiljenih sastojaka baš po vašoj želji.

 

Interesantna stvar kod ovih torti je to što mogu biti savršen slatkiš ako pazite na ishranu ili ako izbegavate klasične slatkiše i šećer. Šećer se često može zameniti nekim zdravijim sastojcima, poput voća i meda, a tu se mogu dodati i lešnici, bademi, suvo voće i štošta drugo, jer kao što smo već rekli mašta ovde zaista može svašta. Nemojte se opterećivati kalorijama, narušavanjem zdravlja, velikom količinom ugljenih hidrata, jer ove torte ne samo što su ukusne već sadrže i zdrave sastojke kojima ćete se oduševiti i vi i vaši gosti. Ne brinite se o količini šećera, belog brašna, alergena, o laktozi i glutenu, ako vam je potrebna zdravija torta finog ukusa i lepog izgleda sirove torte su savršen izbor za vas.