Treba vam torta za bilo koju priliku, želite da iznenadite nekog ili jednostavno da uživate u nekom od neodoljivih ukusa vaših omiljenih torti. Međutim, nije vam potrebna velika slavljenička torta, a podjednako želite da ostavi bez daha i da bude ukusna. Rešenje su mini torte. Oni imaju opravdano visoko mesto među rođendanskim tortama ali su idealne gotovo za svaku priliku i mogu se izraditi u bilo kom obliku, velikom broju ukusa i različitim vrstama dekoracije.

Ipak izbegavajte torte iz supermarketa, one su neretko slabijeg kvaliteta i zasigurno nisu izrađene po vašem ukusu. Uvek je bolje poručiti tortu koja će biti napravljena po vašim kriterijumima, koja će biti sveža i ukrašena po vašoj želji.

Postoji nekoliko situacija u kojima je mini torta pravi izbor za vas.

 

Veličina rođendanske torte

Treba vam torta u kojoj ćete uživati u krugu porodice ili najužem krugu prijatelja i sa kojima ćete zajedno ugasiti rođendanske svećice. Takva torta ne mora da teži više od 500-800g , tako da je mini torta u ovom slučaju savršen izbor za vas.

 

Znak pažnje

Torta ne mora biti velika kako bi izmamila osmehe vama dragih ljudi. Izaberite neku koja je idelna za određenu priliku i sigurni smo da će izmamiti emocije. Ponesite ovi slatku sitnicu, osmeh i dobro raspoloženje i iznenadite vašeg partnera, prijatelja, člana porodice.

 

Estetika i slikanje

Jedna od glavnih prednosti ovih malenih torti jeste njihova neosporna fotogeničnost. Bilo da je jedina torta ili samo deo proslave sigurni smo da će privući pažnju gostiju.

 

 

Ukus i dekoracija

Iako su male, sa ovim tortama nema ograničenja. Mogu biti različitih ukusa i dekoracija, mada su najtraženije čokoladne torte, torte u obliku srca, prelivene čokoladom, ukrašene voćem pred vama je izbor u kome ćete svakako pronaći nešto za sebe.

 

Torta za svaku priliku

Mini torte ne moraju biti samo deo rođendanskog iznenađenja, često se naručuju i za različite vrste praznika, proslave firmi. Najvažnije je da svi pristutni uživaju u dobrom ukusu, još slađem pogledu i da prouzrokuju neopisivo mnogo sreće.