Jedan od najvažnijih izbora koje pravite za svoje venčanje jeste odabir svadbene torte. Ona svakako nije kao bilo koja druga, ima značajnu ulogu na samoj proslavi i zasigurno će u izmamiti poglede svih gostiju. Zato nam je i važno da njen ukus i izgled budu ništa manje nego savršeni. Postoji bezbroj koraka kako da izaberete onu pravu, a mi vam danas izdvajamo nekoliko stvari koje bi vam mogle pomoći pri odabiru.

 

Prvo se odlučite za stil

Pod ovim ne mislimo samo na boju, već i na oblik torte i ukrase koji idu sa njima. Možete da potražite inspiraciju u časopisima i naći dizajn koji vam se uklapa u stil venčanja. Od klasične bele torte na nekoliko spratova do torti neobičnih oblika, ukrasa i boja, izbor je na vama da pronađete omiljenu.

Ukus koji osvaja

Iako su gosti prvenstveno skoncentrisani na izgled, to nije dovoljno, jer je podjednako važno da torta bude i ukusna. Probajte torte različitih ukusa, a ako se ne možete odlučiti samo za jedan uvek možete izabrati da vam neki od slojeva bude drugačiji.

 

 

Dekoracija iz mašte

Sigurno već imate ideju kako želite da vaša torta izgleda i to je definitivno najzanimljiviji deo ovog procesa. Bilo da ćete dekorisati tortu sa voćem, svežim cvećem, oslikati, imati ogoljenu tortu izbor je samo vaš. Ono što je najbitnije jeste da se uklopi u ceo događaj i da vi i vaši gosti uživate u njoj.

Izaberite vrh

Vrhovi su prvo bili u modi, nakon toga jedno vreme izašli iz mode, a sada se vraćaju na velika vrata. To ne moraju biti jednostavne figure mladenaca, već i jestive figurice od šećera i marcipana, neke smešne poze mladenaca, figurice nekih drugih oblika po vašoj želji, natpisi itd.

 

Odredite veličinu torte

Iako su izgled i ukus najbitniji obratite pažnju i na veličinu torte. Najbolje je da veličinu prilagodite broju gostiju, kao i broju ostalih torti i kolača ukoliko ih imate. Svaki gost će naravno želeti da proba mladenačku tortu ali ne treba preterivati sa količinom, što se vrlo često dešava u strahu da bude manje nego što je potrebno.

Prezentacija torte

Na kraju nakon svog planiranja ne zaboravite na poslednji detalj. To je sama prezentacija torte vašim gostima. Da bi efekat bio što jači ukrasite sto za tortu cvećem, stolnjacima, svećama ili bilo kojim drugim detaljima koji se uklapaju u temu vašeg venčanja i izgled vaše torte.