Svi volimo da se počastimo parčetom dobre torte, i malo je onih koji istinski ne uživaju u svakom zalogaju. Kada je reč o ukusima, oni su naravno različiti od osobe do osobe. Neki vole jače torte sa puno čokolade i orašastih plodova, dok drugi preferiraju lagane voćne torte. Takođe sve više popularne brze torte, koje se spremaju rekordnom brzinom, postale su omiljene zbog svoje lakoće pravljenja i zbog sastojaka poput keksa koji odgovara gotovo svačijem ukusu. Ipak i pored bezbroj novih torti koji se iz dana u dan pojavljuju, i dalje prvo mesto drže one tradicionalne koje se kod nas spremaju već dugi niz godina.

Bilo da je u pitanju rođendan, venčanje ili neki manji događaj, bilo da je samo uživanje u ukusnom parčetu torte postoje neke kojima se uvek daje prednost bez obzira na priliku.

 

Reforma torta

Zovu je još i kraljica među tortama, a kako i ne bi kada je jedan od glavnih sastojaka čokolada. Ova torta je dugo vremena bila sastavni deo svih proslava, obožavaju je i odrasli i mlađi, a i dan danas je poslastica kojoj rado uživamo u svakoj prilici.

 

 

Švarcvald torta

 

Kada želite spoj lagane i čokoladne torte ova torta je pravi izbor. Višnje i čokolada su savršena kombinacija slatkog i kiselog i neretko se baš ova torta nalazi na listi najomiljenijih.

 

 

Vasina torta

 

Prava tradicionalna torta čiji su osnovni sastojci jaja, brašno, šećer i orasi, prema nekim podacima nastala još davne 1908. godine kada je tašta tortu posvetila svom zetu, Vasi Čokrljanu iz Paraćina, i napravila poslasticu koja je postala omiljena mnogim domaćicama.

 

 

Doboš torta

 

Popularna torta, napravljena od velikog broja pečenih tankih kora, prelivenih pravim čokoladnim filom na kraju kompletiranim karamel glazurom. Za mnoge ovo je prava jaka zimska torta, i deo je mnogih slava ali jedno je sigurno, svi smo je makar jednom probali.