Udajete se, izabrali ste prostor, detalje ali vam nedostaje ono ključno nakon toga – svadbena torta. Kao jedna od glavnih tačaka jednog venčanja, torta je za mnoge parove nešto više od lepo ukrašenog deserta. Trenutak zajedničkog sečenja torte, probanja, deljenja parčića i samog poziranja pored torte, čini krunu vašeg romantičnog dana, koji će svakako ostati svim gostima u sećanju. Ali kako reći da onoj idealnoj torti za vas, pored toliko ideja i opcija kojih imate? – Veoma teško. Međutim ono što je na kraju najvažnije jeste da torta predstavlja vas kao par i da se uklapa u celokupnu temu venčanja. I nemojte se opterećivati veličinom, prilagodite je broju gostiju, a ukuse birajte po onome što vi volite, jer na kraju krajeva, to je vaš veliki dan.

U današnje vreme kada je izbor veliki, bez obzira da li pričamo o dizajnu ili ukusima, tradicionalna torta je ona koja odoleva vremenu. Bela, jednostavna, ili sa puno detalja, šljokica, cveća, prekrivena fondanom ili šlagom, kakva god da je prilagođena je vama i vašim željama. Iako je ovo uobičajan izbor, postoji bezbroj načina da je učinite posebnom samo za vas. Na primer možete se malo zaigrati sa bojom, oblikom, a zadržati tradicionalne elemente poput cveća, listova. Ili pak izbeći i fondan i šlag ako ih ne volite, i imati takozvanu “golu tortu”. Ova jednostavna torta, može izgledati vrlo romantično kada se doda raznobojno cveće i jako se lepo uklapa u venčanja koja imaju neku starinsku temu.

Iako su ovo najčešći izbori, neki mladenci ipak ne vole tradicionalne torte pa se odlučuju za one manje konvencionalne. Biraju tortu koja će biti samo još jedan interesantan deo venčanja i koja uglavnom predstavlja ono što mladenci vole ili neko od njih. Međutim, posebno kod nas, najčešće ove torte dolaze samo kao plus na mladenačku, kao iznenađenje.

Iznutra je sve takođe moguće. Ne morate se držati klasičnih ukusa, pustite mašti na volju i istaknite ukuse koje posebno volite. Mnoge poslastičarnice vam daju mogućnost da probate različite vrste torti, pa eto idealnog načina da se odlučite.