Torte i kolači opstaju vekovima kao deo svih velikih i malih događaja, međutim poslednjih godina kako se trendovi menjaju i kako se pojavljuje sve veći broj interesantnih poslastica, slatki sto zauzima počasno mesto kako na proslavama svih vrsta. Tajna uspeha je najverovatnije u prelepoj dekoraciji, ali i praktičnosti i raznovrsnosti, jer se sve nalazi na jednom mestu, a ujedno je uklopljeno u tematiku događaja. Sada i pored neprikosnovenih torti imamo i bezbroj različitih poslastica u kojima svakako uživaju i odrasli i deca.

 

Pri samoj izradi slatkog stola najvažnija je prilika, odnosno sama proslava za koju se pravi. Na primer, dekoracija će biti mnogo šarenija, davaće više prostora za raznolikost i jarke boje kada su rođendani u pitanju, dok su obično slatki stolovi za venčanja dosta svedenijih boja, obično ukrašeni cvećem i uklopljeni u tematiku venčanja. Za kakvu god priliku da birate Vaš sto, mi Vam ovog puta navodimo nekoliko stvari kojima se možete voditi pri samoj pripremi.

  1. Sto pre svega postavite negde gde je dostupan svim gostima i vodite računa o tome da mu se može prići sa nekoliko strana kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva. Pozadina, čaršav i svi detalji bi trebalo da uklapaju u temu koju ste izabrali.
  2. Tema je posebno interesantna za dečije rođendane, jer postoji mnoštvo crtanih likova, super junaka, sportova. Ono što je najvažnije jeste da je to nešto što Vaše dete voli i što će se savršeno uklopiti sa tortom. A kada pričamo o temi, tu je i osnovna boja kojom bi se trebalo voditi i sa njom eventualno uklopiti nekoliko sličnih boja ili nijansi. Ovo je veoma važan deo, kako Vaš sto ne bi izgledao pretrpano i neuredno.
  3. Kada ste već sve odlučili onda se prepuštamo mašti. Od natpisa, slika, balona, teglica, bombonica različitih boja pa sve do cupcake-ova, čokolade, kolača svih formi i oblika, posebno personalizovanih za Vašu proslavu, sve je moguće napraviti. Uskladite boje dekoracije i slatkiša, izaberite ukuse u zavisnosti od godišnjeg doba i prilike, igrajte se, jer Vam sama priprema daje veliku slobodu u odabiru. Jedino što Vam je potrebno je puno ideja, malo kreativnosti, puno volje i Vaš sto je spreman.