Različitih boja, veličina, oblika i ukusa, torte su oduvek bile jedan od najslađih i sastavnih delova svih velikih proslava. Kao kruna svakog važnog dana tu je TORTA – ona po Vašoj meri da učini dan još lepšim i da izmami slatki osmeh svim gostima. Ali kako izabrati onu pravu? Posebno kada su Vam gosti deca i odrasli svih uzrasta i najrazličitijih ukusa.
Dečiji rođendani su zaista važan dan kome se naši mališani uvek raduju, a ponajviše ukrašenoj torti sa njihovim omiljenim likovima iz crtanih filmova, serija i svim onim što deca vole. Vama je verovatno važniji kvalitet i ukus torte, ali kako se sam odabir ne bi pretvorio u veoma zahtevnu misiju mi Vam dajemo nekoliko saveta kako da se najlakše odlučite za savršenu tortu.

 

Pre svega VELIČINA torte. Naravno zavisiće od toga koliko gostiju imate i da li imate još neku tortu sem slavljeničke. Obično su to nešto veće porcije za odrasle, a manje za decu, ali mi ćemo se pri izdradi torte pobrinuti da svako ima dovoljno veliku porciju u zavisnosti od broja ljudi.

Kada znate koliko kilograma torte je potrebno za proslavu, tu su odabir UKUSA i OBLIKA torte. Za dečije rođendane su najpopularnije čokoladne torte, dok se voćne torte dosta ređe biraju. Međutim, ako torta ima više spratova, najčešće je donji sprat čokoladan, a gornji voćni. Tako ćete zadovoljiti različite ukuse i moći da uživate u dve različite vrste torti. Takođe, tada je najbolje izabrati i sam oblik torte, bilo da volite tredicionalne, višespratne, okrugle, četvrtaste ili torte bilo kog oblika sve je moguće napraviti i dodati Vašoj torti poseban pečat.

I naravno za sam kraj, IZGLED i BOJA torte. Za sam dečiji rođendan, ovaj korak bude najvažniji, jer kada stigne torta sa vatrometom i svećicama, deca će se najviše radovati onome što vide. Bilo da izaberete fondan koji je godinama unazad sve popularniji ili klasičnu tortu sa šlagom, važno je da torta sadrži ono što Vaše dete voli. Bilo da su to junaci crtanih filmova i serija, nekih video igrica ili pak obeležja sporta kojim se dete bavi, to je svakako dobitna kombinacija koja će izmamiti osmeh deci svih uzrasta. Jer na kraju, sreća koju izazove ukusna ali i estetski lepa torta je najvažnija.